Ђакон мр Драган Радић: „Нови завет и свето Предање у Цркви“

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/06/bigger_predavanje%20o%20svetom%20pismu%20006.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_predavanje o svetom pismu 006.jpg" />

У четвртак, 4. јуна 2009. године, са почетком у 19 часова, у великој сали зграде Друштвено-политичких организација у Бачкој Паланци, на позив Црквене општине бачкопаланачке, ђакон мр Драган Радић, асистент на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, одржао је предавање на тему: „Нови завет и свето Предање у Цркви“.
Предавач је присутне на веома сликовит и непосредан начин увео у свет Новога завета и његових свештених текстова, посебно Јеванђељâ, говорећи, пре свега, о богонадахнутости ауторâ, који су записали оно што је Христос проповедао и чинио, што су наследили од Њега и што је било живо предање ране Цркве. Управо из светог Предања, према његовим речима, настају новозаветни текстови који почињу да се читају на богослужењу, на евхаристијским сабрањима првих хришћанским заједница.
Ђакон Драган је нагласио да је веома важно да као читаоци Светога писма Новог завета имамо литургијски приступ, јер Јеванђеље није једна пука историографија, већ жива Благовест битна за спасење човека.
Предавач је на крају ове духовне вечери одговарао на бројна питања својих слушалаца у вези са овом темом.

Бачка Паланка
Презвитер Стевица Илић