Епископ Иринеј освештао крстове за храм Светог великомученика кнеза Лазара Косовског у Бачком Маглићу

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/06/bigger_maglic1.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_maglic1.jpg" />

Торжествена прослава Видовдана у Бачком Маглићу започета је свечаним празничним бденијем које је у овдашњој богомољи служио презвитер Миленко Поповић.

На сâм дан великог празника отац Миленко је началствовао и на евхаристијском сабрању верних, после којег је одржан парастос српским војницима и војсковођама страдалим од Косова до наших дана.

После благосиљања славског кољива и колача, господин Томислав Игњатовић из Бачког Маглића предао је своје кумство новоизабраном куму храмовне славе, господину Миленку Чабрилу из Бачког Маглића.

Архијерејски намесник новосадски други протопрезвитер Милан Остојић, заједно са бројним свештеницима, ђаконима и верним народом, дочекао је Његово Преосвештенство Епископа бачког Господина др Иринеја пред будућим храмом Светог Лазара Косовског.

У својој проповеди, изговореној после освећења крстова за куполе храма који се гради по узору на Грачаницу, владика Иринеј је честитао сабраном благочестивом народу храмовну и сеоску славу, истакавши, између осталог, значај и смисао Часног Крста и крсне жртве као пута спасења, наводећи као пример светог Кнеза Лазара са свима мученицима српским и косовским. Том приликом, Епископ Иринеј је поздравио присутног бискупа Словачке Евангеличке Цркве, господина Самуела Врбовског.

Галерија фотографија

Бачки Маглић
Презвитер Миленко Поповић