Епископ мохачки Исихије освештао обновљени крст за Светојовановски храм у Деспотову

У  припремну недељу пред почетак великога и часнога поста –  Недељу блудног сина, 11/24. фебруара 2019. године, у Деспотову, на дан светог Власија и светог великомученика Ђорђа Кратовца, свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Исихије, викар Епископа бачког.

У току свете Литургије, Његово Преосвештенство рукоположио  је вероучитеља Милорада Мишкова из Мошорина у чин ђаконаПо завршетку свете Литургије извршен је чин освећења новообновљеног часног крста, који је затим постављен на олтарску апсиду храма.

Епископу Исихију на светој Литургији  је саслуживало више свештеника  из Епархије бачке и двојица ђакона, а певао је Црквени хор „Свети Јован Крститељ“ из Бачке Паланке, којим дириговала проф.  Снежана Жујић. На крају свете Литургије, надлежни парох, презвитер Никола Темеринац,  захвалио је Епископу Исихију што је поново  дошао у парохију деспотовачку и благоизволео осветити обновљени часни крст Светојовановског храма, који ће својом силом чувати и бранити  све  житеље Деспотова.

ФОТО АЛБУМ

Нови Сад
Информативна служба Епархије бачке