Ивањдан - храмовна слава у Гложану

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/07/bigger_glavna_2.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_glavna_2.jpg" />

У понедељак 6. јула 2009. године, уочи празника Рођења Светога Јована, Пророка Претече и Крститеља Господњег, почело је свечано прослављање храмовне славе у Гложану, празничним бденијем које је служио пречасни презвитер Предраг Милутин, парох гајдобрански.

На сâм дан празника, светом Литургијом началствовао је протопрезвитер Љубомир Станковић, умировљени свештеник, уз саслужење пароха челаревско-гложанског Миладина Бокорца, који је беседио о порочком послању светог Јована.

На крају свете Литургије, обављен је опход око светог храма на којем су читани одељци из светог Еванђеља. На западним вратима светога храма служен је мали помен ктиторима, приложницима, градитељима и благоукраситељима Светојовановског храма у Гложану.

На крају је извршен и чин благосиљања славског колача и кољива, коју је као жртву љубави принео дом Александра Ђурића из Челарева. За новога кума храмовне славе изабран је Петар Дробац из истог места.
 

Галерија фотографија

Гложан
Презвитер Миладин Бокорац