Празник Светог великомученика и исцељитеља Пантелејмона – слава обровачког светог храма

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/08/bigger_obrovac1.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_obrovac1.jpg" />

Свечаним бденијем, служеним у навечерје празника Светог великолученика и исцелитеља Пантелејмона, са почетком у 18 часова, којим је началствовао презвитер Алекса Куђељић, парох мошорински, уз саслужење презвитера Предрага Билића, парох товаришевског, житељи Обровца су започели молитвену прославу своје храмовне и сеоске славе.

На сâм дан празника свету Литургију је служио високопречасни протопрезвитер-ставрофор Радослав Живанов, свештеник у мировини. Пред сабранима у храму Светог Пантелејмона отац Радослав је одржао беседу у којој је нагласио потребу угледања на живот овог великог светитеља Божјег.

На крају свете Литургије извршен је опход око светог храма на којем су читани одељци из светог Еванђеља. На западним вратима одслужен је мали помен ктиторима, приложницима, градитељима и благоукраситељима обровачке цркве.

После подне, у 17 часова служено је вечерње богослужење са чином благосиљања кољива и резања славског колача на којем је началствовао пречасни јереј Иван Вачик, парох у Гардиновцима, уз саслужење свештенства и народа.

У свом обраћању окупљенима у Светом храму, отац Иван је, честитавши свечарима храмовну славу, позвао народ на саборно молитвено празновање Светог Великомученика Пантелејмона.

Славски кум ове године био је господин Душко Колар са својом породицом, а из љубави и привржености према својој Цркви своје кумство је задржао и за наредну годину.

Галерија фотографија

Обровац
Презвитер Мирослав Тронколовић