Прослава храмовне славе у Бачкој Тополи

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/08/bigger_topola_glavna.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_topola_glavna.jpg" />

У недељу, 2.августа ове године, молитвено и торжествено, уз учешће већег броја верника,прослављена је храмовна слава у Бачкој Тополи - Празник Светога пророк Илија. Празничним бденијем, које је уочи празника служио презвитер Србислав А.Стојанов,бачкотополски привремени парох, отпочело је свечано празновање престолног празника бачкотополске светиње.

На сâм празник, свету Литургију, у којој су заједно са бројним верницима учествовали представници војске, полиције и других институција, служио је презвитер Србислав А.Стојанов. Надлежни парох је том приликом одржао пригодну беседу, подсећајући вернике на значај овог великог празника празника.

Вечерње богослужење служено је поподне, са почетком у 18 часова.
Началствовао је протопрезвитер Мирко Шипка,парох србобрански, уз саслужење презвитера Миодрага Шипке, архијерејског намесника суботичког и презвитера Гордана Увалића, пароха александровачког.

Молитвеном сабрању присуствовао је и свештеник Римокатоличке Цркве, отац Фрањо.
После певања стихирâ и тропарâ освећено је славско жито, пререзан славски колач и изабран кум за следећу годину, дипломирани ветеринар господин Глигорије Ћатић.

Протопрезвитер Мирко Шипка одржао је поучну беседу о сâмом значају празника. Овогодишњи кум је био угледни господин Илија Свилар са породицом.

Храмовна слава протекла је свечано и достојанствено онако како то и доликује значају празника, на добробит и спасење свих верника и мештана Бачке Тополе.

Галерија фотографија

Бачка Топола
Презвитер Србислав А.Стојанов