Прослава празника Светог пророка Илије - Илиндана у манастиру Свети Прохор Пчињски

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/08/bigger_glavna_0.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_glavna_0.jpg" />

Свету Архијерејску литургију у манастиру Свети Прохор Пчињски служили су изасланик Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин Иринеј и Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије у присуству великог броја верника.

По завршетку Свете Архијерејске литургије, уз сагласност и изражену добру вољу Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве и надлежног епархијског Архијереја Епископа врањског Господина Пахомија, манастир Свети Прохор Пчињски, поводом 65-годишњице одржавања АСНОМ-а, посетила је висока државна делегација Републике Македоније коју је предводио господин Трајко Вељановски, председник Собрања Македоније у пратњи господина Антонија Милошоског, министра спољних послова Македоније и господина Љубише Георгијевског, амбасадора Македоније у Србији. Државну делегацију Републике Македоније, пред манастиром поздравили су Епископи: бачки Г. Иринеј и врањски Г. Пахомије, са начелником пчињског округа господином Будимиром Михајловићем, а затим су чланови државне делегације Македоније положили венац и цвеће у капели испред манастира.

После тога Епископи Иринеј и Пахомије примили су званичну делегацију из Републике Македоније у храму Светог Прохора Пчињског. Затим су се задржали у получасовном срдачном разговору у конаку манастира Светог Прохора Пчињског. Госте је најпре поздравио Владика Пахомије, као надлежни епископ, а потом то је учинио и Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин Иринеј, као изасланик Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. На срдачном пријему, у име делегације Републике Македоније, захвалио се домаћинима, господин Трајко Вељановски, председник Собрања Македоније.

По одласку званичне делегације Републике Македоније, Епископи Иринеј и Пахомије, примили су и представнике Удружења српско-македонског пријатељства ''Гоце Делчев'' и са њима се задржали у срдачном разговору.

Галерија фотографија

Извор: Епархија врањска

Врање
Епархија врањска