Прослављена храмовна слава у Ветернику

<img src="/sites/default/files/users/user6/bigger_svi1.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_svi1.jpg" />

У четвртак сирне седмице, 26. фебруара 2009. године, на дан преподобног и богоносног оца нашег Симеона Мироточивог, на највеличанственији начин до сад, прослављена је храмовна слава у Ветернику.
Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин Др Иринеј, служио је свету aрхијерејску Литургију, уз саслужење осам презвитера и четири ђакона, и рукоположио у свештени ђаконски чин Радоја Mарковића.
Преосвештени Владика је у својој беседи истакао да нам свети Симеон Мироточиви сија својим примером ,,као и сви истински хришћани, слушајући речи Христове: Ко хоће да иде за мном нека, узме крст свој и иде за мном! И он је оставивши све овоземаљско узео крст свој и ишао за Господом до последњег даха свог...зато га је Господ и прославио, како међу људима тако и у Царству небеском!“
Свештено сабрање благоверног народа око свога Архијереја, у преиспуњеној цркви, уз милогласног појање овдашњих појаца, заиста се претворило у есхатолошку слику о којој говори црквени песник речима: ,,мислим, као да на небу стојим!..”

Ветерник
ђакон Ђорђе Стојисављевић