Саопштење за јавност поводом прилога Телевизије Б92 о наводном сукобу парохијана и пароха у Сенти

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/06/bigger_image002.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_image002.jpg" />

Због низа лажних оптужби изнетих у прилогу Телевизије Б92 о мом наводном сукобу са парохијанима, приморан сам да јавним обраћањем скренем пажњу јавности на право стање ствари. Господин Драган Јанков, који је некада био запослен као гробар на гробљу у Сенти, а сада живи у селу Остојићеву у Банату, позвао је 2. јуна текуће године екипу Телевизије Б92. Поред брачног пара Јанков, на сенћанском гробљу окупило се још десетак људи, такође бивших радника Гробља и бивших одборника Црквеноопштинског управног одбора. Напомињем да учесници овог догађаја нису активни верници и да тога дана нису дошли да посете гробове својих предака већ само зато да би, на раније заказаном интервјуу, пред телевизијским камерама, дали своје изјаве. Оно што су том приликом рекли потпуно је неистинито. Једина им је намера била да науде мени као пароху, а намера ТВ Б92, очигледно, да науди Српској Православној Цркви, у свом познатом клеветничком маниру.
Поменута сниматељска екипа је потом покушала насилно да уђе у гробље, а њихов камерман ме је све време вређао довикујући: Кабадахијо! и Лопове! и многим другим погрдним изразима. О свему овоме сам одмах обавестио полицију. Полицијски службеници су се, недуго потом, и појавили, али су се понашали незаинтересовано и непрофесионално.
Гробљанска капија затворена је тек пошто је телевизијска екипа покушала насилно и неприлично да уђе, а после сат времена, када је све прошло, поново је отворена. Одговорно тврдим да, за време док је капија била затворена, нико од мојих парохијана није долазио да посети гробове својих покојних сродника. На безобзирне увреде клеветникâ нисам одговарао већ сам све поднео ћутећи.
Гробље је свакодневно отворено за свакога у времену од 8 до 19 часова. У разговору са верним народом парохије сенћанске свакодневно наилазим на осуду оваквог поступка људи који су учествовали у акцији против мене и Телевизије Б92 која је на необјективан и пристрасан начин информисала јавност.

Сента
Протонамесник Млађен Јовић