Слава Мале цркве у Сомбору

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/07/bigger_glavna.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_glavna.jpg" />

Свечано празновање славе Мале цркве у Сомбору, празникa Рођења Светога Јована Претече – Ивањдан, отпочело је вечерњим богослужењем, у понедељак, 6. јула 2009, са почетком у 17 часова.

Славље је настављено на сâм дан празника, 7. јула 2009, светом Литургијом коју је служио презвитер Срђан Перић, настојатељ храма, уз саслужење ђакона Младена Глушца и великог броја верних Сомбораца.

У беседи изговореној после прочитаног одељка из светог Јеванђеља, отац Срђан је указао на важност покајања као вечне поруке светог Јована Претече као и и сâмог Спаситеља, како онда, тако и данас. Честитајући свима храмовну славу, свештеник Срђан Перић је пожелео да се и наредних година верни народ сабира око своје храмовне славе, достојно и радосно је прослављајући.

Кумови овогодишње славе су били брат и сестра, Горан и Василиса Маринић, који су као дар цркви приложили икону Господа Исуса Христа. За нову куму храмовне славе цркве Рођења Светог Јована Претече у Сомбору изабрана је госпођа Наташа Драгаш.

После свете Литургије верни народ је послужен житом и колачем, и славском трпезом коју су припремили кумови Маринићи.

Сомбор
Презвитер Срђан Перић