СЛАВА РАДИЈА „БЕСЕДЕ” И ШКОЛЕ ЦРКВЕНОГ ПОЈАЊА ЕПАРХИЈЕ БАЧКЕ

Две важне установе Епархије бачке ‒ Радио Беседа и Школа црквеног појања при Црквеној општини новосадској, у суботу 4/17. децембра 2016. године, прославилe су свог небеског покровитеља Преподобног Јована Дамаскина, великог богослова, учитеља Цркве и црквеног песника.

Презвитер Горан Димић је служио јутрење у новосадском Саборном храму, док је светом Литургијом началствовао протонамесник Милорад Мировић, заменик главног уредника радија Беседе, уз саслужење презвитерâ Бранислава Ђурагића, Игора Игњатова, Младена Глушца, Ивана Спасевског и Жељка Латиновића, главног и одговорног уредника радија Епархије бачке.

 

Евхаристијском сабрању је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј, који је благословио славски колач и жито, пожелевши успешно будуће усавршавање појаца и плодоносни рад медијских делатника радија Беседе.

 

Свако, не само међу светима него и међу нама грешнима, има свој дар и своју службу у Цркви Божјој, и ако је врши свако оправдава своје послање овде на земљи, али и у вечности. Нашем радију и нашем хору честитам и молитвено желим да, свако од њих, и они који се труде на радију и члановима хора, проповедају и творе реч Божју, да поју у славу Божју и овде на земљи, али ако Бог дâ и удостоји све нас, и у заједници са свима светима, у Царству Божјем, рекао је Владика Иринеј.

 

На светој Литургији је појао хор Школе појања при Црквеној општини новосадској, под управом јерођакона Јеротеја, сабрата Светоархангелског манастира у Ковиљу. Славље је настављено у просторијама радија Беседе, у Змај Јовиној улици број 4, где је уприличена трпеза љубави.

ФОТО АЛБУМ

Нови Сад
Информативна служба Епархије бачке