Светосавље и наше доба

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/01/bigger_Picture%20074.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_Picture 074.jpg" />

У организацији Кола српских сестара Епархије бачке, Одбора за веронауку Епархије бачке и Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине одржан је седамнаеснаести конкурс ликовних и литерарних радова за децу предшколског узраста и ученике основних и средњих школа Републике Србије и Републике

Српске, под називом Светосавље и наше доба, а на тему Црква и породица.

На ликовном конкурсу у којем је учествовало 365 школа и образовних установа, од 5.890 приспелих радова жири је за излагање одабрао 418, а за избор најбољих литерарних радова конкурисало је 2.195 радова из 378 основних и средњих школа.

За најуспелије литерарне саставе награђено је једанаест ученика и то: три ученика првом, три ученика другом и три ученика трећом наградом, а једном ученику је додељена награда листа „Невен“. За успеле литерарне саставе похваљено је пет ученика, а за велики број успелих радова награђена је Љиља Илић, професор Гимназије „Јован Јовановић – Змај“ из Оџака.

На завршној свечаности, одржаној у суботу, 24. јануара ове године, са почетком у 13 часова, у Спортском пословном центру Војводина у Новом Саду отворена је изложба ликовних радова и организована свечана подела признања најуспешнијим учесницима конкурса.

Отварајући ову свечаност, јединствену у нашем народу и на овим просторима, Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин др Иринеј је, у свом поздраву учесницима конкурса, подсетио све присутне на актуелност овогодишње теме Црква и породица.

Присутне су поздравили и координатор Катихетског одбора Епархије бачке презвитер Жељко Латиновић, председница Кола српских сестара Епархије бачке госпођа Миљана Кузмановић-Костић, и директор Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине госпођа Милица Спасојевић.

У каталогу завршне свечаности Седамнаестог ликовног и литерарног конкурса „Светосавље и наше доба“ налази се већи број одабраних радова као и имена награђених ученика и професора.

Електронску верзију каталога можете преузети овде.

Нови Сад
Жељко Латиновић