У Бачком Брестовцу прослављена храмовна слава

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/07/bigger_brestovac_glavna.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_brestovac_glavna.jpg" />

Верни народ парохије бачкобрестовачке из године у годину свечано и молитвено прославља своје Патроне Свeте првоврховне апостоле Петра и Павла. Празнично славље почело је служењем празничног бденија.

Светом Литургијом началствовао је протопрезвитер-ставрофор Радован М. Мијатов, умировљени свештеник из Дероња, који је пуних тридесет година предано служио својој светој Цркви и верном народу парохије бачкобрестовачке.

Оцу Радовану саслуживали су презвитер Милан Узуров, парох бачкопаланачки, презвитер Предраг М. Толимир, парох бачкобрестовачки, неколико студената Богословског факултета у Београду, који су појали за певницом, и бројни народ.

После трократног опхода око светог храма и читања Јеванђеља извршено је благосиљање кољива и резање славског колача.
Надлежни парох, отац Предраг, одржао је пригодну беседу о житију, делима и улози апостолâ Петра и Павла у ширењу хришћанства и речи Божје за спасење људскога рода.

Овогодишњи славски кумови, Дане и Људмила Вукелић, предали су су своје кумство господину Млађану Багићу из Бачког Брестовца.

Вечерње богослужење служили су презвитер Бранко Вујиновић, архијерејски намесник оџачки, презвитер Дојчин Стојановић, парох сивачки, и презвитер Александар Лазић, парох српскомилетићки.

У организацији Културно-уметничког друштва „Никола Тесла“ одржан је богат уметнички програм, а Месне заједнице Бачки Брестовац приредила је бројна спортска и остала такмичења, у оквиру манифестације „Дани Бачког Брестовца - Петровданске свечаности 2009. године “.

Галерија фотографија

Бачки Брестовац
Предраг М. Толимир