Житељи Бачке Паланке прославили свога Патрона

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/07/bigger_glavna_1.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_glavna_1.jpg" />

Прослава храмовне славе у Бачкој Паланци, празник Рођења Светог Јована Претече и Крститеља Господњег, почела је празничним бденијем које су служили пароси бачкопаланачки.

Свету Литургију служио је високопречасни протопрезвитер-ставрофор Радослав Живанов, уз саслужење четворице парохâ и ђакона Светојовановског храма и верног народа.

Надахнутом беседом, пречасни презвитер Бране Миловац, поучио је сабране у бачкопаланачком храму, усмеравајући пажњу верних на смисао послања Светог Јована, које се огледа у покајању, као неопходном предуслову за почетак сваког истинског животу у Христу.

На крају Свете литургије извршен је трократни опход око Светог храма са читањем светог Јеванђеља, а на западним вратима је одржан помен уснулим свештенослужитељима, ктиторима, приложницима и парохијанима ове светиње.

У 18 часова, вечерње богослужење је служио пречасни презвитер Славко Обрадов, парох у Бегечу, уз саслужење свештеника из Архијерејског намесништва бачкопаланачког и других намесништава.

Славски кум ове, као и прошле године био је господин Милан Бубало са својом породицом, а као знак своје привржености Цркви, за кума се прихватио и следеће године.

Галерија фотографија

Бачка Паланка
Презвитер Стевица Илић